torsdag 5 december 2013

Sidogrej


Sidogrej jag gjorde vid sidan om förra kursen, gjord i Zbrush all in. Åkte på en hel del problem med den här karaktären (som material egenskaper, trianglar som vägrade försvinna) så blev bara en snabb BPR rendering och comp i photoshop. När man jobbat ett tag med en karaktär så kan det vara rätt bökigt att gå tillbaks och göra grova ändringar så tycker sj det är bättre att ta lärdom av sina misstag och satsa hårdare på nästa skulptur/projekt (desto mer du jobbar desto bättre blir du helt enkelt).
Gjord med Dynamesh och zremesher (vilket är ruggigt bra workflow om du vill undivka den tekniska biten och bara vara kreativ all in).

Jobbar just nu på denna mount (roligaste hitills jag jobbat på), har bra mycket kvar att göra då Anton ska animera den. Man behöver tänka på betydligt fler saker som
-hur funkar anatomin
-polygon edgeflow, vart man ska ha fler polygoner, vart den ska deformeras mera (vilket betyder att du vill ha mer polygoner där karaktären ska röra sig, som runt munnen, knäna osv).
-normalmaps, displacementmaps (då maya in klarar av höga antal polygoner)

Byggt denna från en zsphere i Zbrush och tweekat med movebrush sen hoppat fram och tillbaks till maya för att ändra vissa edgeloops (vissa saker är betydligt lättare att göra i maya än i zbrush som att sätta ihop vertiser på rätt plats). Om ni leker fram och tillbaks med zbrush till maya så är GOZ en ruggigt bra function, då alla ändringar du gör på din lowress i maya projeceras tillbaks till din highress i Zbrush (går snabbare än att exportera OBJS och hålla på med projektion i zbrush enligt mig). Om artifakter uppstår så gå med smooth brush för varje subdivision och gå på de områderna som har blivit taggiga.
 

Referenser är ett krav om man vill få grejer bra i inlärningsfasen, har sj kollat en hel del på denna tråd när jag skulpterat denna varelsen
http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?177369-Art-of-God-of-War-Ascension
(vadå pros?)

/Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar